Klubb Din Mamma fyller 10 år - 20 maj

Klubb Din Mamma fyller 10 år - 20 maj

♪♬♪♩ 10-årsjubileum - Enkvällsfestival ♪♩♪♬

Det är ganska makalöst egentligen, 10 år! Vägarna har gått från Gasquen på LiU, via NH till The Crypt och sammanlagt har ett 40-tal personer drivit klubben. Mer än 150 akter stått på scen, men kanske mer makalöst är att det är tusentals personer som varit på KDMs kvällar genom åren! Vi har ställt Henrik Berggren på scenen (i skrivande stund fortfarande hans senaste spelning), vi bokade Svenska Björnstammen, Movits! och Icona Pop tidigt i deras karriärer.

Vi har bokat stort, smått, dyrt, billigt och allt har gjorts på ideell basis i alla år. Det är med viss stolthet vi säger det, idag behövs ideella krafter mer än någonsin och vi hoppas klubben lever vidare minst 10 år till!

Nog med skryt, vi ska ju fira också. Kvällen till ära öppnar vi upp hela The Crypt! Vi ställer tre band på stora scen, vi fyller lilla scen med DJs och så låter vi Fredrik Strage avrunda kvällen bakom skivspelarna. Vi hoppas och tror ni kommer ha svinkul, låt oss fira 10 år med dunder och brak!

♪♬ SOLEN ♪♩

Fattar ni galoppen? Om ni inte gör det föreslår vi att ni drar igång senaste singeln “Olof, Kära Olof” på högsta volym, så kommer ni garanterat fatta. Det stora genombrottet kom med andra skivan “Till dom som bryr sig” med sin gitarrbaserade pop på svenska med tongångar i moll. Med första singeln “Miljonär” och ovan nämnda singel visar de på fortsatt utveckling, möjligen något rakare men fortfarande med samma svärta och knivskarpa melodier. Nya skivan kom 24e mars och internet välte! KDM kan inte tänka sig en bättre 10-årspresent än att få återse Solen på sin scen!

♪♬ THE SOUND OF ARROWS ♪♩

Med debutalbumet ”Voyage” förvandlade dessa småstadspojkar vår sömniga vardag till ett eskapistiskt äventyr bland rosa moln, enhörningar och analoga syntar med historier om ensamhet, vänskap och kärlek. Nu sex år senare är de återigen albumaktuella och förra veckan släpptes första singeln ”Beautiful Life” som med sitt drömpoppiga sound fick Mamma att gå i taket av upprymdhet. Den 20 maj välkomnar vi med andra ord The Sound Of Arrows som lovat att förgylla vår afton med sin ”widescreen pop” då det visuella är halva upplevelsen i The Sound of Arrows musik!

♪♬ MAJA GÖDICKE ♪♩

Sommaren 2016 slog Maja igenom med dunder och brak med singeln “Blå”. Hypen lät inte vänta på sig, hyllningar från bland andra Festivalrykten och Hymn avlöste varandra, men särskilt konstigt var det inte; “Blå” är en närmast perfekt poplåt. Samtidigt är “Blå” kanske inte den mest representativa låten. Övriga släpp i form av exempelvis Rokoko och de två samarbetena med Farväl till ungdomen (“En vinternatt” och nyligen släppta “Såg du röken?”) visar en mer nedtonad, mörk och elektronisk ljudbild. Hennes debutskiva, en samling av låtar mellan 2005 och 2015, visar på liknande tongångar och under detta år kommer uppföljaren. Det är denna imponerande bredd som vi räknar med att Maja Gödicke tar med sig till Klubb Din Mamma och vi är ruskigt peppade över det!

♪♬ FREDRIK STRAGE (DJ) ♪♩

Vad vore en bal på slottet utan Mammas absoluta älskling!? Journalisten som livar upp Nyhetsmorgon, förgyller DN med både sina konsert-, film- och musikrecensioner och fredagskrönikor och driver numera även en ”Hemma hos…”-podd. Allt han tar i blir helt enkelt till guld! Så den 20 maj intar med andra ord Linköpingssonen Fredrik Strage Mammas DJ-bås och han har bland annat utlovat stenhård electro, ocensurerad hip-hop och rivig rock! Vilken kille!

♪♬ DJs ♪♩

Från Stockholm välkomnar vi italodiscoklubben Slice Me Nice som kommer att förgylla kvällen med bländvita leenden, groovy syntar och bristfälliga engelskakunskaper. Ansluter gör även alternativmusikklubben Mandelklubb, temaklubben Festfolk och popklubben John Doe. Vi är även glada att kunna presentera Klubb Din Mormor som utgörs av gamla Mammor som för kvällen gör comeback bakom skivspelarna! Givetvis kommer även KDM-crew att bjuda upp till dans! Vilka dansgolv det kommer att bli!

⚐ Lördagen den 20 maj
⚐ Dörrarna öppnar kl. 20.00
⚐ The Crypt
Förköp: 180 kr (inte medlem)
⚐ Förköp: 160 kr (medlem - säljes fysiskt via KDM)
⚐ I dörren: 220/200 kr (inte medlem/medlem)
⚐ 18 år
⚐ Facebook: Klubb Din Mamma fyller 10 år - 20 maj - Enkvällsfestival
Köp biljett hos Tickster


💕


Simian Ghost - 22 april

Simian Ghost - 22 april

Turligt nog behöver ni som ville gå på den inställda spelningen inte längre deppa, vi kan börja peppa! Vi släpper härmed att Simian Ghost kommer till mammsen på The Crypt redan lördagen den 22 april och gör en supermegaspelning. 💗💗💗

Vi är jätteglada över att åter få presentera det alternativpoppiga bandet från Gävle som har blivit höjda till skyarna både i Sverige och utomlands, inte minst genom att få lysande recensioner i medier som The New York Times och The Rolling Stone.

Som att detta inte var coolt nog så kommer de hem från USA där de spelat på festivalen sxsv, för att spela hos oss! ✨ Bandet är på väg att släppa sin fjärde fullängdare och det tycker vi mammor att alla borde komma och fira på The Crypt. 🎈

Nu är det hög tid att sätta igång bandets nya singlar och tagga inför en superfestlig kväll hos din mamma. 💗

⚐ Lördagen den 22 april
⚐ Dörrarna öppnar kl. 21.00
⚐ The Crypt (Stora scenen)
⚐ 120/100 kr (medlem/inte medlem)
⚐ 18 år
⚐ Ej förköp, inträdet betalas i entrén
⚐ Facebook: Klubb Din Mamma - 22 april - Simian Ghost <3


💕


10 mars (Simian Ghost inställt)

10 mars (Simian Ghost inställt)

Uppdatering: Hörrni, nu kommer mammsen med dåliga och bra nyheter!

De dåliga nyheterna är att Simian Ghost blir tyvärr inställt på grund av sjukdom! Jättetråkigt såklart och vi hoppas att de kryar på sig och att vi kanske får besök av dem någon annan gång i framtiden! <3

De BRA nyheterna är att detta inte kommer stoppa Mamma från att styra en asfet klubbkväll med våra kompisar i Festfolk! Vi utlovar MASSA jävla dans när Festfolk x KDM-Crew sitter bakom ratten! 128BPM here we come!

Meddelande från Simian Ghost själva:

Hej alla! Vi är superledsna att ge beskedet att vi tyvärr inte kan spela imorgon. Vår sångare ligger däckad i sjukdom. När vi försökte sjunga och spela idag så lät det ungefär som att Sauron sjunger Tom Waits med Simian Ghost som kompband. Vi gillar er, så det är inte något vi vill utsätta er för! Hoppas ni kan förlåta oss och att vi kan komma snart igen och gottgöra denna missen! <3


En riktigt skimrande, rosenrosa kväll i sann mamma-anda väntar på The Crypt, då inga mindre än SIMIAN GHOST kommer tillbaka och hälsar på. 💗🌹💗🌹💗🌹

Vi är superglada att få presentera det alternativpoppiga bandet från Gävle som har blivit höjda till skyarna både i Sverige och utomlands, inte minst genom att få lysande recensioner i medier som The New York Times och The Rolling Stone.

Som att detta inte var coolt nog så har bandet delat scen med artister som Niki & the Dove, Active Child med flera. De har dessutom spelat på festivaler som The Great Escape och Camden Crawl och hunnit med en hel massa spelningar och turnéer. ✨

Bandet släppte nyligen en öppen och naken hälsning till lyssnarna i form av den nya singel ”Fun” som tyder på att kvällen inte kan bli något annat än livad. 🎆

Så låt Simian Ghost ta din hand och leda dig hem till mamma på The Crypt den 10:e mars.

Efter spelningen står Festfolk för exceptionellt skivspelande och kalasande tillsammans med mammsen.

⚐ Fredagen 10:e mars
⚐ Dörrarna öppnar kl 21.00
⚐ The Crypt (OBS! Lilla scenen)
⚐ 80/100 kr (medlem/inte medlem)
⚐ 18 år
Ej förköp, inträdet betalas i entrén

Lyssna på Simian Ghost på Spotify


💕


Rein - 10 februari

Rein - 10 februari

Hallå allesammans! Här kommer Mamma med härliga nyheter 💃

Efter en lugn och mysig höst vill vi rivstarta den här säsongen! ✨ Vårens första datum är den 10e februari och då kommer svincoola 🔥 REIN 🔥 till oss! Hon är superaktuell med ny singel OCH nominerad till årets dans och årets nykomling i P3 Guld!

Rein har beskrivits som “160 centimeter attityd” och hennes musik är tyngre än det tyngsta man kan föreställa sig. Hon har återupplivat den gamla 80-talsgenren Electronic Body Music och även lagt till lite electro och punk. Mammas favorit Fredrik Strage skrev förra året att Rein har mer attityd än någon annan svensk debutant 2016 och GAFFA skriver att hennes nya singel “Missfit” är bäst just nu!

Puss och kram från Mamma ❤️

Uppdatering 2017-02-02

LIVE: 🔥 Rein 🔥 (ca 22.30)
Med ett dunderår förra året, två nomineringar till P3 Guld och den superhyllade nya singeln “Missfit” är Rein verkligen på uppgång och Mamma förutspår att 2017 kommer bli ett minst lika bra år för Rein. Det finns två saker som gör Rein extra speciell, för det första är hon en av få kvinnliga artister inom Body-genren (COOLT) och för det andra har hon piffat upp genren genom att slänga in lite elektro och punk.

DJ: 🌹 Klubb Din Mamma 🌹
Efter att Rein har kört järnet tar Mamma över och röjjer vidare! Det blir en salig blandning av låtar från Mammas eminenta usb och det utlovas dansiga låtar som inte kommer låta era ben röra er hemåt förrän musiken tystnar.

⚐ Fredagen den 10e februari
⚐ Dörrarna öppnar kl 21.00
⚐ The Crypt (OBS! Lilla scenen)
⚐ 80/100 kr (medlem/inte medlem)
⚐ 18 år
Ej förköp, inträdet betalas i entrén

Lyssna på Rein på Spotify


💕


Join The Riot - 16 december

Join The Riot - 16 december

Vår decemberakt, vår sista akt för den här terminen och även vår sista akt det här året (!!!) kommer med stor sannolikhet att riva hela stället med sin fett härliga indiepoprock. Den 16 december kommer fina gänget i 💞 JOIN THE RIOT 💞 och spelar för oss och det kommer minst sagt bli en supermegabra kväll!

Bandet startades i syfte att få göra grym pop och det kan man lugnt säga att dom har lyckats med. Musiken har hörts mycket på radio, i tv-reklamer, i Kina (wow) och är enligt en del (bland annat Mamma) Sveriges motsvarighet till Passion Pit, hur coolt att få den stämpeln?? Mamma skulle inte tackat nej.

⚐ Fredagen den 16e december
⚐ Dörrarna öppnar kl 21.00
⚐ The Crypt (OBS! Lilla scenen)
⚐ 80/100 kr (medlem/inte medlem)
⚐ 40 kr efter spelningen
⚐ 18 år
Ej förköp, inträdet betalas i entrén

⚐ Facebook: Klubb Din Mamma ~ Avslutningsfest 16/12 ~ Join the Riot

Lyssna på Join The Riot på Spotify


💕


Hanna Järver - 11 november

Hanna Järver - 11 november

Ytterligare en kväll med Mamsen nalkas! Och det är inte vilken kväll som helst utan det är en kväll med en supergäst som kommer att sjunga oss knäsvaga! HANNA JÄRVER kommer att visa oss hur riktigt bra pop låter.

Med sina svårmodiga texter i kombination med de glasklara och slagkraftiga tonerna kan Mamma inte säga annat än att hon skapar perfektion. Perfektion på det perfekta viset. Texterna är som en ärlig dagbok, musiken är som en kompott av känslor. Med sitt egna uttryck trollbinder hon de som lyssnar och får en att känna den uppenbara sorgsenheten som lyfts upp av de drömmiga elektroinslagen. Det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva hur mäktig och bra den här kvällen kommer bli, ni får helt enkelt komma hit och uppleva drömmen. För dig som gillar svensk elektropop är det här kvällen för dig, vi ses på The Crypt!

× Efter spelningen blir det i vanlig ordning världens fest med Mamma och kanske en del andra spännande typer bakom dj-båset, håll till godo. ×

⚐ Fredagen den 11e november
⚐ Dörrarna öppnar kl 21.00
⚐ The Crypt (OBS! Lilla scenen)
⚐ 80/100 kr (medlem/inte medlem)
Ej förköp, inträdet betalas i entrén
Event på Facebook

Lyssna på Hanna Järver på Spotify


💕


Boys - 14 oktober

Boys - 14 oktober

❇ LIVE: BOYS

Den 14e oktober bjuder Klubb Din Mamma in till en av höstens mysigaste höjdpunkter! Då kommer nämligen bandet Boys och förgyller kvällen. Musiken är huvudsakligen skriven och inspelad av Nora Karlsson men under livespelningar tar hon hjälp av Hannes Ferm, Amanda Ferm, Anna Rauhala och Lina Högström och tillsammans skapar de obeskrivlig magi. Med andra ord så kan bandets magi endast upplevas live, så missa inte detta ypperliga tillfälle! ✨

Jag har världens bästa band, inget snack om saken
– Nora Karlsson

Vem vill inte komma och lyssna på världens bästa band liksom. Klart man vill det tycker Mamma.

https://open.spotify.com/artist/71Z8KAk18NOfpU8vpEdv1E

❇ DJ: KDM-crew

Efter spelningen blir det fest, fest, fest! KDM-crewet styr dans, dans, dans till kl 03.00, sen kan man fortsätta dansa hemma om man vill. Denna kväll vill man inte missa kan Mamsen lova!

⚐ Fredagen den 14e oktober
⚐ Dörrarna öppnar 21.00
⚐ The Crypt (OBS! Lilla scenen)
⚐ 80/100 kr (medlem/inte medlem)
Ej förköp, inträdet betalas i entrén
Event på Facebook


💕Laakso – 16 september – Säsongspremiär

Efter en härlig sommar med mycket bad, sol, regn, moln, serier hemma i soffan, jobbbb och sånt där är vi i Klubb Din Mamma mer än redo att dra igång höstterminen! Den 16:e september drar Mamma och Gaphals i nödbromsen och stannar tiden tillsammans med ett gäng vars död vi på sätt och vis är rätt tacksamma för. Återuppståndelse är ju ballt och sådär.

Vi gästas av inga mindre än LAAKSO!!!!! Efter en lång lång lång vila har bandet med Markus Krunegård i fronten återuppstått och lanserade i våras ett nytt efterlängtat album. Grateful Dead.

”Nu blir vi större än Coldplay”
- Markus Krunegård

⚐ Fredagen den 16 september
⚐ Pris: 180 kr + förköpsavgift
⚐ Plats: Crypt/Pitchers (stora salen)
⚐ Förköp: Tickster, Bengans och Pitchers
⚐ 18 år

⚐ Event: https://www.facebook.com/events/1129259693777541/


💕AnnaMelina - 13 maj - Säsongsavslutning

♪♬ LIVE: ANNAMELINA (ca kl. 23) ♪♩

Hennes stil har beskrivits som atmosfärisk R’n’B på svenska, och hon själv beskriver sin stil som alldeles egen. Mamma tycker att AnnaMelina är drömmig, cool – tung och fjäderlätt på en och samma gång – och helt fantastisk såklart! Vi är så glada att som säsongsavslutning kunna presentera den trollbindande AnnaMelina! Hon gjorde debut 2014 med EP’n ”Allt är kvar” – med bland annat den passande låten 13 maj. Hon följde upp 2015 med ”Allt är fortfarande kvar” och därefter den vackra ”Sången om Havet”. Alldeles nyligen, närmare den 29 april 2016, släppte hon singeln ”RN” som snurrats flitigt på Mammas efterfester.

Så kom och stå med Mamma i publiken – blunda, njut och dröm dig bort med AnnaMelina! Vi ses den 13 maj! <333

♪♬ Pilotsonen (ca kl. 22) ♪♩
Under 2014 uppmärksammades Östgötabandet Pilotsonen i Musikguiden i P3, där singeln ”Fem Miljoner Hjärtslag” listades som en av årets bästa osignade låtar.

Det östgötska bandet har hittat ett eget sound och har sedan “Fem Miljoner hjärtslag” fortsatt släppa låtar med ungdomlig energi om kärlek, fester och minnesvärda nätter i hemstaden Linköping. Allt detta paketerat i härliga popmelodier, som lett till att de bland annat fått agera förband till stora svenska akter, så som Love Antell.

Under 2016 släpper bandet 4 nya låtar, och dessa vill de självklart premiärspela på hemmaplan! Just ikväll agerar de dessutom förband åt Klubb Din Mammas säsongsavslutande akt AnnaMelina!

♪♬ DJ: KDM-Crew
Säsongsavslutningen till ära så står Mamma själv bakom skivspelarna efter att AnnaMelina har gått av scen. Då är det KLUBB KLUBB KLUBB fram till 03.00 och Mamma lovar att som alltid leverera de mest eminenta danshitsen - så kom och dansa ut säsongen med Mamma en sista gång innan vi ses i höst! <333

⚐ Fredagen den 13 maj
⚐ Dörrarna öppnar 21.00
⚐ The Crypt (lilla scenen)
⚐ 100/85kr (medlem)
⚐ 18 år

⚐ Event: https://www.facebook.com/events/211653042551977/


💕Kite - 15 april

”De är Sveriges bästa elektroniska popband.”
- Fredrik Strage, TV4 Nyhetsmorgon

”Duon Kite är det bästa man kan uppleva live.”
- Dagens Nyheter

”Live lockar deras ofta mäktiga ljusshower publiken att både dansa skiten ur sig och stå apatisk och bara ta in.”
- Aftonbladet

Visst är detta fantastiska omnämnanden? Mamma kan bara hålla med samtliga ovanstående. Den 15 april gästas Mamma av sin tredje akt för säsongen – Kite!

KITE debuterade 2008 och har sedan dess hållit vårt elektropop-sug igång genom att släppa EP’s med jämna mellanrum. Duon består av Nicklas Stenemo och Christian Berg, och bandet är känt bland annat för sin mytiska och dimtunga aura. Deras senaste, och sjätte EP, släpptes i början av 2015 och innehåller bland annat låtarna ”Up for life” och ”True Colours” – flitigt spelade dängor på Mammas skivspelare! På tidigare släpp finner vi dessutom riktiga elektropopdängor som ”Jonny Boy” och ”Dance Again”.

Vi är så glada att ännu en gång kunna presentera denna fantastiska duo. Så kom och förundras över en tung och legendarisk stämning, spektakulär ljussättning och trollbindande toner! Mamma kommer att vara där – vi ses väl?! 🔊 💃


💕