THE MARY ONETTES - 10 APRIL - DJ: JENS LEKMAN + HENNING FÜRST

Äntligen är våren här och MAMMA bjuder in till ännu en EPISK kväll. På scen hittar vi några av Mammas favoriter, THE MARY ONETTES och i dj-båset indiepoplegenden JENS LEKMAN och forna TTA-medlemmen och remixguden HENNING FÜRST! Denna kväll får man bara inte missa så skriv upp den i kalendern redan nu!

LIVE - THE MARY ONETTES

Jönköpingsbandet The Mary Onettes bildades år 2000 och är starkt influerade av 80 och 90-talets postpunk våg. Genom sitt eget skivbolag släppte de 2006 debut EP:n “Lost” som bland annat utsågs av Nöjesguiden till årets låt. 2007 kom bandets självbetitlade debutalbum ut som följdes av kritikernas jubel. Och efter en stor europaturné ville lyssnarna bara ha mer av den vemodiga indierocken.

Albumet “Islands” kom ut 2009 och hyllades för sina djupa och ärliga texter ackompanjerat av bandets 80-tals doftande sound. ?There’s a magical mystery that’s impossible to ignore. Grandiose yet never overbearing, The Mary Onettes have achieved a sonic mastery that grows with every spin of Islands.“ skrev den internationella webbtidningen "Popmatters” och satte albumet på listan för bäst indiemusik 2009.

Sedan dess har framgångarna fortsatt för The Mary Onettes som turnerat världen över och fått lovord av bland annat Pitchfork, The Guardian och Hypem. Jönköpingssönernas musik kunde även höras i den amerikanska TV-serien Grey’s Anatomy där låtarna “Lost” och “Explosions” spelades flitigt. Albumen “Hit the waves” 2013 och “Portico:” 2014 är de senaste av bandets guldklimpar som bär på redan givna klassiker.

Det är inte för inte Mamma bjuder in bandet en tredje gång, det ryktas om nytt material och Mamma har höga förväntningar denna indiedoftande afton när The Mary Onettes återtar scen!

» themaryonettes.net

DJ - JENS LEKMAN & HENNING FÜRST

Jens Lekman är göteborgsmusikern känd för sina melankoliromantiska texter där det ofta finns en glimt av humor. Genom flera albumsläpp, världsturnéer och låtar som “An Argument With Myself”, “Your Arms Around me” och “Black Cab” har Jens gjort oss alla till hopplösa romantiker. Mamma ser fram emot ett kärt återseende med Lekman som 2013 framförde en akustisk spelning i Forumteatern vi sent kommer att glömma.

Henning Fürst bildade tillsammans med vännen Eric Berglund (som gästade KDM detta år) elektropopduon The Though Allianc. Duon har släppt tre studioalbum med indieklassiker som “Koka-Kola vains” och “Make it happen"och grundat skivbolaget Sincerely Yours. 2009 splittrades bandet och sedan dess har Fürst fortsatt med musiken genom att göra fantastiska remixer av bland annat Yeasayer och Cut/Copy. Fürst DJ:ar även frekvent tillsammans med artisten och vännen Jens Lekman.

När Fürst och Lekman slår samman sina musikaliska superkrafter kan vad som helst hända?Mamma kommer vara på dansgolvet hela natten, vi ses där! ?

» Jens Lekman - "You Are The Light” (Official Video) » Yeasayer - Madder Red (Henning Fürst Remix)

  • Fredagen den 10:e april
  • 22.00 - 03.00
  • Nationernas hus
  • 100/85 kr (medlem)
  • Konsert ca 23:30

Biljetter köps i dörren. Inget förköp. Kontanter gäller! VARMT VÄLKOMNA!