Vulkano + Taxi TaxiLIVE: TAXI TAXI (23:00)
Inleder kvällen på bästa sätt gör folkpop/singer-songwriter duon Taxi Taxi. Enäggstvillingarna Miriam och Johanna Tewolde Berhan upptäcktes genom sin myspacesida år 2005 och signades då av skivbolaget Rumraket. Debut EP:n “Taxi Taxi!” kom ut år 2007 och fick lovord av såväl svenska och brittiska kritiker. År 2009 släppte systrarna det avskalade albumet “Still standing at your door” sedan dess har deras musikalitet växt sig tryggare och ljudbilden blivit tyngre. 

EP:n “Floating Forever” kom ut i december 2014 via egna labeln Delicious Demon Records. Den ökade ljudbilden kan bero på att Taxi Taxi bjudit in Rebecka Rolfart från The Hanged Man (tidigare medlem av Those Dancing Days och Vulkano), Dennis Egberth, Marcus Arborelius och Kali Malone i musikskapandet. 

“Fyra glimrande briljanter som fullständigt tar andan ur en”, skrev Linköpingstidningen Corren om EP:n. Den 13 mars då står Taxi Taxi som kvällens första band på Mammas scen för att ta andan ur oss.

* https://www.facebook.com/itstaxitaxi
* https://myspace.com/taxitaximusic


LIVE: VULKANO (23:30)
Ur askan från det splittrade Those Dancing Days reste sig Lisa Pyk-Wirström (keyboard), Cissi Efraimsson (sång, trummor) och Rebecka Rolfart (gitarr) för att tillsammans bilda en perfekt blandning av post-punk och psykedelisk indiepop. 

På tre dagar spelade de in och mixade hela debutskivan “Live Wild Die Free”. Snart uppmärksammade skådespelerskan Alexandra Dahlström Vulkanos sound och bestämde sig för att följa dem med kamera. Dokumentärfilmen “All We Have Is Now” skildrar bandets resa från dansant pop till post-punk och deras väg utan kontrollerande skivbolag i ryggen. 

Det tog 1,5 år innan trion, som senare blev en duo när Rebecka Rolfart valde att fokusera på sin konst, beslutade att släppa skivan på egen hand. “Uppfriskande som ett djuriskt vrål” skrev Gaffa och Mamma kan inte annat än att hålla med. Sen dess har Vulkano blivit utsett av The Guardian till veckans nykomling och jämförts med band som Savages och Icona Pop. 

Att Vulkano kommer sätta scenen i lågor tvivlar vi inte på! 

* https://www.facebook.com/vulkanotheband
* https://www.youtube.com/watch?v=ILmppFIMPIY

DJ: KDM-CREW
Efter Vulkanos spelning ställer KDM-crew sigs bakom skivspelarna för att spela hits, dängor och klassiker som man inte kan undvika att dansa till! Inget är för nytt, gammalt, fräscht eller ofräscht. Den här fredagskvällen kommer den fetaste musiken från de bästa årtiondena att spelas. Att Mamma gillar rökmaskinen är väl ingen hemlighet, vi ses i dimman!

* Fredagen den 13 mars
* 22.00 - 03.00
* Nationernas hus
* 100/85 kr (medlem)
* Konsert ca 23:00

Biljetter köps i dörren. Inget förköp. Kontanter gäller! VARMT VÄLKOMNA!