Solen + Fredrik Strage (DJ)Och så var det redan ett nytt år och kan man börja året på ett bättre sätt än med en SÄSONGSPREMIÄR hos MAMMA!? Det kommer att blir kärlek. Det kommer att bli dans. Det kommer att bli episkt.

LIVE: SOLEN
Solen, kvartetten från Gävle, släppte EP:n “Ossians sånger” år 2012 och strax därefter kom det självbetitlade debutalbumet “Solen”. Albumet väckte stor uppmärksamhet i musikvärlden och Solen blev bland annat omnämnda som ett av Sveriges bästa osignade band. Nu är året 2015 och Solen är signade av Playground Music och i slutet av år 2014 släppte bandet sin andra fullängdare “Till dom som bryr sig” som har höjts till skyarna i kulturvärlden. Liknelserna med Kents 90-talssound har varit många och går inte att undgå när man lyssnar till den vemodiga, medryckande poprocken. Med poetiska texter och fantastiska gitarrslingor lockar deras musik fram mycket känslor hos lyssnaren.

“Till dom som bryr sig är träffsäker, koncis och alldeles rätt i tiden för det mörknande Sverige. Det sätt som ångesten formuleras på är genialt. Vårt års viktigaste stjärna”, skrev Festivalrykten och gav albumet betyget 10/10. Och för “Till dom som bryr sig” är Solen både P3-guld och Grammisnominerade i kategorierna “årets pop” samt “årets rock”. Mamma tror att dessa pojkar kommer att gå längt. Så skriv upp den 23:e januari i din kalender!


DJ: FREDRIK STRAGE
Vad vore ett år med Mamma utan Linköpingssonen Fredrik Strages återkomst? Inte mycket. För tredje året i rad ställer han sig bakom våra skivsspelare och det är vi oerhört glada över. Hur många av våra mornar har han inte förgyllt med sina besök i Nyhetsmorgon? Och vad vore en fredag utan hans alltid lika knivskarpa och underhållande krönikor? Strage kommer att bjuda på hårda electrohybrider, indierock och hip-hop. Så var redo för att svettas på dansgolvet

* Fredagen den 23 januari
* 22.00 - 03.00
* Nationernas hus
* 100/85 kr (medlem)
* Konsert ca 23:30

Biljetter köps i dörren. Inget förköp. Kontanter gäller!
VARMT VÄLKOMNA!