ZHALA - 14 NOVEMBER - DJ: KDM CREWLIVE: ZHALA

”Hänförande” ”suggestivt” ”modernt” och ”futuristiskt”, så har Zhalas musik bland annat beskrivits under åren. Själv sammanfattar hon den egna genren som en blandning av kosmisk pop och religiöst rave.

Zhala Rifat är född och uppvuxen i Stockholm där hon länge varit ett känt namn i den lokala klubb- och konstscenen. Efter att ha vidareutvecklat sitt eget artisteri med dans, sång och hänförande scenframträdanden blev Zhala 2012 signad som första artist någonsin till Robins skivbolag Konichiwa Records. Då Robyn fick frågan varför, blev svaret “when Zhala sings the heavens open and the stars come down to hover over my head and I feel like anything is possible.”. Med hyllade debutsingeln ”Slippin Around” ute utnämdes hon samma år till årets hetaste debutant av PSL för sin experimentella pop med klubbiga beats och inslag av kurdisk folkmusik.

Förutom att ha körat och turnerat med Lykke Li samt varit förband för Robyn i London, Berlin och Stockholm, har Zhala turnerat runt på festivaler som Way Out West, Bestival och Isle of Wight. I år släppte hon sin första EP ”Prophet” som fått fin kritik och stor uppmärksamhet runt om i världen.

Den 5 november uppträder Zhala på Island airwaves festival, och 9 dagar senare står hon på Mammas scen. Det kommer bli helt galet, alldeles fantastiskt och totalt orimligt att missa!

DJ: KDM CREW

Nu har det ryckt i Mammas DJ-fingrar allt för länge. Efter Zhalas spelning ställer vi oss bakom skivspelarna för att spela hits, dängor och klassiker som kommer skapa KAOZ på dansgolvet (Mamma svär!). Inget är för nytt, gammalt, fräscht eller ofräscht. Den här novemberkvällen kommer den fetaste musiken från de bästa årtiondena att spelas.

Vi ses på dansgolvet <3