28 MARS - SIMIAN GHOST - DJ: KDM-CREW


Den 28:e mars välkomnar Mamma Simian Ghost! Bandet som aldrig kommer tröttna på att jämföras med The Beach Boys av musikkritikerna (och musikkritikerna tycks aldrig tröttna på att jämför dem med The Beach Boys). Bakom dj-bänken ställer sig KDM-crew för att bjuda på bara sådant man kan dansa till! Så mycket kärlek! Så mycket känsla! Så mycket KDM!


SIMIAN GHOST 
Från början var Simian Ghost ett enmansprojekt och första album ”Infinite Traffic Everywhere” blev genast kritikerrosat. Hur skulle detta följas upp detta? Jo, Simian Ghost blir två till bandmedlemmar rikare och tillsammans släpper de den oförglömliga singeln ”Wolf Girl” och senare det lika episka albumet ”Youth”. Drömmig, lo-fi- indiepop med elektroniska inslag när den är som bäst.

I slutet av mars detta år släpper trion sitt tredje album, ”The Veil”, hela arton spår långt. Vi har redan fått ta del av singlarna ”A Million Shining Colours” om något så vackert som att slösa bort livet på musiken och ”Echoes Of Songs” som bandet tillägnat den bortgångne Trish Keenan. Turnépremiär hos Mamma och vi ska inte hymla med att vi är nöjda. Särskilt med tanke på att den mjuka ljudbilden på skiva får en helt annan effekt live, det blir på riktigt och med mer pondus. Och det är ju så man vill att det ska vara, det som redan är ruskigt bra ska få en dimension till på scenen, och finns det något bättre ställe att demonstrera detta på än på Mammas scen? Skulle inte tro det!

Simian Ghost - “Echoes Of Songs (For Trish Keenan)” from stereogum on Vimeo.
http://open.spotify.com/artist/30fJxDFMqv33K97dUEoFeK
DJ: KDM-CREW
Kvällen i ära kommer Mamma att blåsa bort vartenda litet spår av vardagstristess och grå rutiner med tung bas som får fötterna att dansa vare sig de vill eller inte, fluffiga synthslingor som får en att drömma om fly genom den amerikanska södern för kärleken och den bästa av indiepop som man bara måste sjunga med i! Varje låt med Mamma är som att vara på semester. Och inget kan hålla Mamma från sin semester!

_________________

 Datum: fredagen den 28:e mars
 Tid: 22.00-03.00
 Plats: Nationernas hus
 Inträde: 100/80 kr (medlem)
 konsert start: ca 23:30

Biljetter köps i dörren. Inget förköp. Kontanter gäller!
VARMT VÄLKOMNA!
_______________
http://www.klubbdinmamma.com/
http://www.facebook.com/klubbdinmamma