Need for Speed - 09 oktober

Need for Speed - 09 oktober

🌹💗 Klubb Din Mamma presenterar stolt Need for Speed! 💗 🌹

Den 9/10 kommer vi få dansa till synt-poppiga toner á la Need For Speed. Mamma har förutspått att 2020 är året då syntpopen kommer göra en storslagen comeback, vilket vi säkerligen kommer få uppleva denna underbara kväll. Ta tillfället i akt och njut av en ny era tillsammans med Mamma. Hoppas vi ses!


“It’s not boredom or sadness, it’s the nothingnesses of things that make up this duo.” 🌹 Det skulle kunna påstås att Need For Speeds grund lades redan 2012 då det Malmö-baserade bandet RA startades. Två av bandets medlemmar var vännerna Martin Nilsson och Felix Mårtensson, som några år senare skulle bli den sammansvetsade synt-gruppen Need For Speed. 🌹 2017 bestämde sig duon för att påbörja ett nytt projekt och inledde då ett samarbete tillsammans med musikern och producenten Johan T Karlsson, också känd som Familjen. Tillsammans började de skapa de allra första låtarna och under 2018 kom den första singeln C / o. Need For Speeds debutalbum hade äntligen börjat ta form! I samma veva började de även arbeta med producenten Joakim Lindberg vilket resulterade i ytterligare fyra singlar. Samtliga låtar fick mycket uppmärksamhet och har sedan dess spelats på flera av de nationella radiostationerna. 🌹 I november 2019 släpptes debutalbumet ”Split Visions”, en mix av såväl tidigare singlar som nyskapade låtar. Musiken är synthig med inslag från både pop och RnB. Duon beskriver själva albumet som ett verk där en bredare palett av känslor visas upp och långsammare beats har fått större utrymme. Need For Speed är något helt annat än RA. Om RA är våldsamt, nihilistisk och linjärt är Need For Speed elegant, kärleksfullt, coolt och groovy, men båda grupperna karaktäriseras av det omedvetna mörkret.


Need for Speed på Spotify

Bli medlem i Klubb Din Mamma

Biljetter @ Tickster

💗 🌹 💗

✨ Platens Bar

✨ Fredagen den 9:e oktober

✨ 80/100 (medlem/icke medlem)

✨ 18-årsgräns

💗 Mamma är medveten om funktionsvariationer och det finns därför möjlighet att komma in i lokalen för dig som exempelvis är rullstolsburen. Hör av dig till oss så hjälper vi dig!💗 Detta evenemang har stöttats av Kulturrådet, Studiefrämjandet och Sensus.